•Sunday, November 15, 2009


Sungai Clyde yang mengalir di tengah-tengah bandar Glasgow

Dataran George Square menjelang X'mas

Dataran George Square



Pintu Gerbang berhampiran pejabat council Glasgow.

Laluan pejalan kaki di Buchanan Street




Borders.. Antara gedung buku kegemaran

Princes Square.

Argyle Arcade.. tempat kedai-kedai barangan kemas dan jam berjenama antarabangsa.


Buchanan Street Underground Station..
Bukan London sahaja yang ada underground.. Glasgow pun ada..

Di Sauchiehall Street

Buchanan Gallery





Deretan kedai-kedai di dalam Buchanan Gallery

The Glasgow Royal Concert Hall





Sainsbury's Central

Di University of Strathclyde

Livingstone Tower
Aku di tingkat 11, Jabatan 'Computer & Information Sciences'


Royal College


University of Glasgow

Kawasan sekitar Main Building.. Bangunan Pentadbiran University of Glasgow







Victoria Road & Crosshill, kawasan rumahku..

Pandangan Victoria Road dari Queens Park

Hentian bas berhampiran rumah

Rumahku.. di atas bank..



This entry was posted on Sunday, November 15, 2009 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Pengembara:

On 15 November 2009 at 02:42 , Lady of Leisure said...

sumpah i kagum ngan gambar2 yg u ambik ni.. nampak professional.. walau u pakai compact digicam... u pandai cari angle yg menarik...
semua gambar nampak mcm professionally taken by a photographer(pro)..
i noticed some ppl yg pakai dslr segala, tapi sorry to say kualiti gambar nampak mcm pakai kamera henpon jer..
but u keep it up ya, coz u do it well..
i suka n sangat enjoy tgk gambar2 u kat sini..

 
On 16 November 2009 at 11:14 , iina said...

Lady

Thanks again ya dear. I just ambil gmbr utk suka2 but actually byk juga gmbr yg I ambik kerna I suka dengan landscape alam ;)

But if u ada slr atau dlr.. n pandai cari angle.. n visual.. pastinya kualiti lebih baik dan lebih canggih.. I pernah terlintas nak beli.. tapi mengenangkan.. bab2 bawa camera tuh bila berjln semua I yg kena bwk.. lebih baik I bawak cam kecik jek.. pastu.. xbestlah kan pakai lawa2.. hehehe.. bwk camera can photograper terkenal jek.. lari imej.. ;).. lg 1 kalau camera canggih sgt.. kita ambik gmbr org cantik gila.. tapi org ambik gmbr kita xcantik sebab dia xreti nk guna.. itu yg xbest tuh ;)

 
On 18 November 2009 at 06:49 , pinkydablueberry said...

sy suka la tgk gmba2 y akk amik...sgt cantik..keep it up...nk tgk lagi gmba2 baru..hehe..actually im a blog wlker..saje drop by tgk2..sy da follow akk..rajin2 singgah la blog sy... =)

 
On 18 November 2009 at 15:49 , iina said...

pinky

Thanks ya dik.. nnti akak letak dlm list blogger dlm personel blog akak.. thanks ya ;)

 
On 31 December 2010 at 10:51 , zalina said...

assalamualaikum. Thanks coz dapat share gambar yang cantik dan menarik. I ex student glasgow polytechnic.( Glasgow Caledonian University). Untuk mengimbau semula kenangan di sana, apalah kiranya you sudi shot gambar sekitar university. Thanks a lot.

 
Related Posts with Thumbnails