•Thursday, January 13, 2011
Ada orang suka melukis.. Macam-macam boleh lukis.. Bagilah apa sahaja.. Mesti jadi.. dan cantik..

Aku pun kadang-kadang je suka melukis (sila baca kadang-kadang).. tapi bukan gambar potret ye.. memang confirm jadi lain..

Ada beberapa helaian lukisan aku.. Ada yang aku lukis di Glasgow (rasanya setiap tahun sekali kot hehehe).. Ada yang aku tinggalkan kat mesia.. Selalunya aku suka lukis pemandangan.. atau something yang abstrak.. tapi selalu juga aku buat digital editing pada photo2 yang aku ambik.. Lagik senang ;)

Hari ini aku nak share beberapa photo yang aku dah digital edit guna photoshop.. sebijik cam watercolor painting ;)

Tarbet, Scotland


Senja di lebuhraya utara selatan



Scottish Highland


Daffodil di lereng istana Cardiff, Wales


Bunga Sakura di Student Residence place, University of Warwick

Cara-caranya: Di sini
Step by step lebih mudah..
Ada beberapa lagik contoh yang lain..
Korang boleh google jek..
Enjoy yeah..
Lepas nie boleh print jek buat frame..
Tak yah susah2 nak melukis lagi..

But I always enjoy painting..
Especially with oil crayon..
Sebab aku leh tenyeh pakai jari jemari aku jek nak 'blend' color..
Tengok jari pun 'multi-colorful'
Mood melukis aku sama dengan mood menulis jiwang..
Bila stress.. aku mula ambik kertas putih..
dan mulalah tah apa-apa aku lukis..

Tayang lukisan kat sini??
Takleh itu ekslusif untuk tayangan dalam koleksi peribadi je
;)


This entry was posted on Thursday, January 13, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Pengembara:

On 13 January 2011 at 13:20 , fatt said...

ada sakura ke kat sana? waahhh..sbb aku ingt kat jepun/korea/china je bunga ni hidup... :P

 
On 13 January 2011 at 13:23 , iina said...

Ada.. melambak.. sakan kitaorg bergambar.. nak2 pulak masa diorg gugur tuh.. mmg happening giler ambik gbr bwh pokok tuh.. kebanyakan park ada pokok nie.. kdg2 kat area universiti pun diorg tanam sebab nk bg lawa landskap ;)

 
On 17 January 2011 at 02:24 , KAKTINY said...

... dan aku.. hatta seekor cacing pon aku tak mampu nk lukis.. tangan aku mmg kekayuan okeh.. huhuuhu..

 
Related Posts with Thumbnails