•Friday, February 11, 2011
Bila tengok-tengok entri kat blog nie.. Baru perasan.. Entri untuk bulan feb takde lagi..

Minta maaf ye.. Tuan punya blog dah sebulan lebih berhibernasi di pejabat dan rumah sahaja.. Mood untuk berjalan-jalan takde.. sebab terlalu sibuk dengan urusan pengajian..

Mood nak ambik gambar pun takde.. Lagipun.. fasa bersalji dah berlalu.. Nowadays asyik hujan jek.. Keluar dari rumah masih gelap.. dan kembali ke rumah pun gelap juga.. Hampir setiap hari sibuk dengan urusan pengajian lebih dari 12jam.. Kamera pun dah lama gantung.. tak berusik langsung..

Tadi masa naik bas ke CIS... bas yang aku naik, melalui jalan lain dek kerna ada 'diversion' di jalan utama.. Teruja sebab laluan itu banyak bangunan yang lama-lama dan agak antik.. Terfikir projek nak snap shot setiap bangunan lama ini sebab ada hiasan dan ukiran di bangunan itu.. Sebenarnya setiap kali aku jalan kaki ke CIS.. Aku sering memerhatikan ukiran dan arca-arca yang terdapat pada bangunan lama di Glasgow..

Cuma dapat pandang dengan mata sahajalah.. Tak dapat nak lama-lama nak shot sebab mengejar masa dengan urusan pengajian yang sedia menanti.. Nantilah bila ada masa dan rasa nak hilangkan stress.. Aku akan mulakan projek nie pulak.. Will do oneday... ;)

Sementara tuh aku kompilasikan koleksi gambar bangunan-bangunan yang pernah aku ambil sepanjang kembara aku dulu ;)

Admiralty Arch, London

View from top of London Eye

Main Reception, University of Heriot Watt, Edinburgh
I did my MSc here;)

2 Pintu Gerbang
Berhampiran Glasgow City Council Chamber dan Royal College, University of Strathclyde

Glasgow City Chamber, View from George Square

HSBC Glasgow (dah pindah bangunan lain sekarang nie)

Urban, Bar & Restaurant, Glasgow (Aku suka senibina bangunan ini)

Glasgow Royal Concert Hall


Blochairn Sunday Market (dah lama tak pergi sini)

Princess Square Shopping Complex, Glasgow

Fort William, Scotland

Inveraray Castle, Scotland

Oban, Scotland

 Costa De Sol, Andalusia, Spain

Cordoba, Andalusia, Spain

Mezquita-Catedral, Cordoba Andalusia Spain

 Istana Al-Hambra, Granada, Andalusia Spain


Senibina ukirannya memang menakjubkan

Setiap tiang dan dinding dipenuhi dengan ukiran ayat Al-Quran

Taman dalam Istana Alhambra, Andalusia Spain

Malaga, Andalusia Spain

Copenhagen Corner, Denmark

Goteborg Opera House, Sweden.

Blue Mosque, Istanbul

Gaudi Sagrada Família, Barcelona, Spain

Canal Di Midi, Toulouse, France

Antwerpen, Belgium

Amsterdam, Holland

Warder, Holland

Zaanse Schans, Holland

Collosseum dari jauh, Rome

Collosseum, Rome

Pisa, Italy


Vatican City, Italy

Venice, Italy

 Bergondola di Venice

Venice (aku suka view di ceruk bangunan ini)

 Milan, Italy

Butik LV di Milan

Bern, Switzerland (ibu negeri)


Geneva, Switzerland

Pekan kecil Lauterbrunen, Switzerland

Lauterbrunen, Switzerland

Kuala Klawang, Jelebu Negeri Sembilan ;)

Kuala Lumpur
Tempat jatuh lagi dikenang kan ;)

Bila tengok balik semua gambar-gambar nie..
Teringat perjalanan kembara tahun 2009 yang cukup seronok


|
This entry was posted on Friday, February 11, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Pengembara:

On 13 February 2011 at 04:25 , fatt said...

cantiknya europe...bila la dapat jejak kaki di sini..lagi 3 tahun agak2 iina ada lg tak kat sana?

 
On 14 February 2011 at 10:41 , iina said...

Fatt

Europe mmg byk tempat2 cantik.. yg bestnya ko boleh travel byk negara dalam 1 masa.. itu yang aku suka.. sekali pergi travel masuk terus sampai 3 buah negara..

Lagi 3thn ko nk dtg?? aku nak blik thn nie hehehe... takpe next time kita leh travel sendiri.. plan ahead awal2 ;)

 
On 19 April 2011 at 09:16 , eim said...

salam kenal,

awak duduk london ye.
cantiknye tempat2 tu,insyaalah nk gie cuti2 london jun nii...

 
On 4 May 2011 at 12:08 , iina said...

Eim

Saya tinggal di Glasgow.. 6jam drive ke london.. Selamat bercuti ye ;)

 
Related Posts with Thumbnails